Taal
NL
EN
Tekstgrootte
-
+
Kairos Palestina

Zelf aan de slag,
allerlei materiaal dat u ten dienste staat

Onderaan deze pagina kunt u deze informatie via een internetformulier bestellen.

Van huis en haard verdreven

Kairos Nederland heeft zomer 2012 een folder laten verschijnen over de bezetting van Palestina. De compacte folder bevat onthutsende, feitelijke informatie en achtergronden over kolonisatie en verwoesting. Hoe wordt het (internationale) recht met voeten getreden?

De folder is in druk verschenen: een A4-dubbelzijdig, in drieën gevouwen. De folder op papier is aan te vragen via info@kairospalestina.nl

U kunt ook de folder hier downloaden voor eigen gebruik of verspreiding.

Kairosdocument

Het Palestijnse Kairos-document kan gelezen worden als een persoonlijke brief van Palestijnse christenen aan christenen in Nederland. Daarmee kunt u zelf aan de slag en bijvoorbeeld een spreker uitnodigen in uw kerkelijke gemeente of parochie.In de sprekerslijst treft u een aantal deskundigen aan die inhoudelijk goed op de hoogte zijn. Zij kunnen ook het gesprek over het thema begeleiden.

U kunt vanzelfsprekend ook aan de slag met de kant en klare Presentatie om te bekijken met een PC / beamer. Het is een PDF-bestand met dia's, die u vanaf een laptop met een beamer op een wand kunt projecteren. Wanneer u steeds één pagina vooruit gaat, krijgt het publiek telkens een nieuw scherm voor ogen, met alle tekst en afbeeldingen. Er is ook een toelichtende tekst beschikbaar om te gebruiken bij het geven van de presentatie. Deze tekst kan letterlijk worden voorgelezen maar u kunt de tekst ook aanpassen en andere accenten leggen die u belangrijk vindt. Regelmatig leest u een verwijzing naar een website, waarop u verdere achtergrondinformatie kunt lezen.
U kunt de bestanden downloaden door Rechtermuisklik te geven op bovenstaande link en te kiezen voor "Koppeling opslaan als". Zo slaat u de bestanden op uw eigen PC op.

Er is ook foldermateriaal en achtergrondmateriaal beschikbaar. U kunt het lezen op deze website, maar ook downloaden (zie oranje tip). Of de papieren versie via het formulier op deze website bestellen bij Kairos Nederland. Gedeelten uit de Kairosfolder en het boekje ´Uur van de Waarheid´ zijn tevens zeer geschikt als opening van een bezinningsavond of voor de liturgie.

Brochure De muur is afgebroken

Op 27 oktober 2012 presenteerden Vrienden van Sabeel Nederland en Kairos Palestina Nederland de brochure De muur is afgebroken, auteur predikant Henri Veldhuis. 

Debrochure biedt eentheologische herbezinning op het Israëlisch-Palestijns conflict, met alsuitgangspunt dat - om met Paulus te spreken - ‘de muur is afgebroken’ (Ef. 2:14). Universele liefde en gerechtigheid worden in de brochure tot uitgangspunt genomen voor alle ethiek en politiek.

De papieren versie van "De muur is afgebroken" kunt u  bestellen via afgebrokenmuur@gmail.com à € 2,00 plus verzendkosten.

Liever digitaal? Ga dan naar de website van Henri Veldhuis.

Daar is ook een foto-impressie van de middag te downloaden. De brochure is op die site ook in de Engelse taal beschikbaar.

Land van mensen

In Land van mensen biedt socioloog en theoloog Gied ten Berge een ordening van de verschillen en geschillen binnen de drie religies over 'het Land' en stelt de vraag naar de mogelijkheden voor een dialoog. Inmiddels is er een tweede druk. Gied ten Berge verzorgt lezingen over het boek.

Te bestellen via http://valkhofpers.nl/land-van-mensen


Informatie bestellen


Aanhef * 
Voornaam/Initialen * 
Achternaam * 
Tussenvoegsel
Adres
Postcode
Woonplaats
E-mailadres * 
Telefoon
Organisatie
Functie
Graag ontvang ik het Kairos-document
Graag ontvang ik informatie over de stichting Kairos Palestina Nederland
Graag ontvang ik informatie over de Conferentie Uur van de Waarheid – Conferentie over Het Palestijnse Kairos-document in Nederland
De velden met een * zijn verplicht


Versturen
Wissen


Stichting Kairos Palestina Nederland Triodos IBAN nummer: NL73TRIO0198449763 t.n.v. Stg. Kairos Palestina.

Donaties

Draagt u het werk van de stichting Kairos Palestina een warm hart toe en wilt u ons ondersteunen?
Klik hier om te doneren.


iDeal


Algemeen Nut Beogende Instelling
Follow us on Twitter