Taal
NL
EN
Tekstgrootte
-
+
Kairos Palestina

Op Eerste Pinksterdag 2012 is Rifat Kassis, de bekende Palestijnse christen en mensenrechten­activist, mee voorgegaan in de kerkdienst in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam. De voorganger was de theologe Janneke Stegeman, een van de oprichters van de Werkgroep Kairos Palestina NL. Voorganger Janneke Stegeman koos als vertrekpunt van haar preek ('alles van waarde is weerloos') Caïro.


In een beklemmend relaas schetste Kassis de stelselmatige gevangenneming door Israël van kinderen, hun nachtelijke ondervraging en opsluiting. Hij deed een klemmend appèl om hieraan een einde te maken. U treft een foto-impressie in deze map.

Rifat Odeh Kassis is de coördinator achter het Kairosdocument van december 2009. De belangrijkste leiders van de Palestijnse christelijke gemeenschap ondertekenden het document. Het roept christenen in de wereld op zich het lot van de Palestijnen aan te trekken.

Kassis is een Palestijnse christelijke mensenrechtenactivist. Hij is voorzitter van Defence for Children International, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor de rechten van kinderen. In 1992 richtte hij de Palestijnse afdeling van deze organisatie op. Sinds 2005 is hij de speciale adviseur van de secretaris-generaal van Wereldraad van kerken voor Midden-Oosterse zaken. Hij zat een jaar in een Israëlische cel tijdens de eerste Intifadah-opstand (1987 tot 1993), zonder dat er een gerechtelijk proces werd gevoerd, een zogenaamde ’administratieve hechtenis.’

Rifat Kassies was ook een van de belangrijkste gasten op de conferentie naar aanleiding van het Kairosdocument in september 2011 aan de VU in Amsterdam. Hij is nu op doorreis in Nederland en spreekt hier o.a. met het bestuur van Kairos Palestina Nederland over de activiteiten van Kairosbeweging in de komende tijd.

Donaties

Draagt u het werk van de stichting Kairos Palestina een warm hart toe en wilt u ons ondersteunen?
Klik hier om te doneren.


iDeal


Algemeen Nut Beogende Instelling
Follow us on Twitter