Taal
NL
EN
Tekstgrootte
-
+
Kairos Palestina

Echt ontroerd

Kees van Etten over NL-bezoek door Mazen en Anat van Parents' Circle in maart 2013

Als ik zag hoe die twee, Mazen en Anat met elkaar omgingen, met zo veel respect, zo vrij, elk zijn/haar eigen verhaal, ... maar ook zo hartelijk, met zo veel vriendschap. Dan ben ik echt ontroerd.

Zowel Mazen Faraj (een Palestijnse man) als  Anat Marnin-Shaham (een Israëlische vrouw) verloren familieleden in het conflict in Israël-Palestina

Kees van Etten (Assumptionisten Boxtel) maakte het bezoek mee dat Mazen Faraj en Anat Marnin-Shaham op uitnodiging van de Nederlandse Assumptionisten aan Nederland brachten in de week voor de Goede Week maart 2013.

"Ik heb Mazen en Annat meerdere keren horen vertellen over het verlies van zijn vader en haar twee broers en over hun hevig verdriet. En dan de overtuiging en het vuur waarmee ze keer op keer, als het moet honderd keer op een dag  vertellen en laten zien hoe zij de kracht hebben gevonden om zich niet vast te bijten in verwijt, negativiteit, opstandigheid, vijandschap, maar begrip toe te laten en bereid zijn naar de ander toe te stappen en hun verdriet te delen. Een paar keer ben ik echt heel ontroerd geweest, als ik zag hoe die twee, een Palestijn en een Israëlische met elkaar omgingen, met zo veel respect, zo vrij, elk zijn/haar eigen verhaal, eigen standpunt, maar ook zo hartelijk, met zo veel vriendschap. Echt ontroerd. En echt de vraag: wat of wie is voor mij zo belangrijk dat mijn leven daardoor zin krijgt? dat ik vuur voel? dat ik mij geef?"
Donaties

Draagt u het werk van de stichting Kairos Palestina een warm hart toe en wilt u ons ondersteunen?
Klik hier om te doneren.


iDeal


Algemeen Nut Beogende Instelling
Follow us on Twitter