Taal
NL
EN
Tekstgrootte
-
+
Kairos Palestina
Nieuwsbrief KairosPalestina 
november - december 2014 [Advent]

MET PALESTIJNSE CHRISTENEN OP WEG NAAR HET KERSTFEEST!

Beste lezer!

Dit is de het speciale Adventsnummer van de Nieuwsbrief van Kairos Palestina Nederland samen met Vrienden van Sabeel.

Centraal staat de 'Christmas Alert 2014': de oproep van Palestijnse christenen om samen met hen op weg te gaan naar het Kerstfeest. Dit keer ook in het Nederlands!

Het is op het eerste gezicht veel. Maar per Adventszondag kunt u er zelf delen uitlichten die U in het bijzonder aanspreken en die U kunnen helpen bij het voorbereiden van de vieringen. 

U kunt deze Christmas Alert ook op uw eigen website of die van Raden van Kerken plaatsen. Zo geeft U in de Advent extra aandacht aan onze broeders en zusters in Bethlehem.

Wij zijn benieuwd naar Uw ervaringen. We stellen het op prijs als u die met ons wilt delen. 

Wij wensen U veel inspiratie op weg naar het Kerstfeest!

Rien Wattel, Jan van der Kolk
Vrienden van Sabeel Nederland Kairos Palestina NL

TEKSTEN VAN DE CHRISTMAS ALERT 2014
Engels:

Nederlands:

NU BESTELLEN VOOR DE KERSTVIERING: WIJN UIT CREMISAN
Eerder dit jaar voerden wij actie voor de bewoners van de Cremisan Vallei tussen Jeruzalem en Bethlehem, waarvan de wijngaarden, doordat Israël een Muur bouwde, ontoegankelijk werden gemaakt. In deze vallei wordt witte wijn geproduceerd. U kunt die bij ons bestellen voor gebruik bij de viering van Eucharistie of Avondmaal. Gebruik in de kerstvieringen is een mooi gebaar! Bestel ze via: info@kairospalestina.nl
Lees meer over Cremisan.

KOOP GEEN PRODUCTEN VAN ILLEGALE NEDERZETTINGEN! 
Na het Manifest 'Gaza: nu tijd voor echte vrede' dat in september in Trouw verscheen, startte een actie tegen de verkoop door Nederlandse supermarkten van producten uit illegale nederzettingen. Vaak nog met het etiket 'made in Israël' erop!

Met een klik kunt u bij uw supermarkt hiertegen protesteren: https://actie.paxvoorvrede.nl/actie/vraag-het-je-supermarkt/

U kunt ook zelf organisaties aanschrijven die betrokken zijn bij de bezetting: www.cordaid.org/nl/nieuws/made-israel/, of pensioenfondsen zoals het ABP. DAOUD NASSAR BEZOEKT NEDERLAND
Eind januari 2015 komt Daoud Nasser weer naar Nederland. Samen met zijn familie heeft hij een landbouwbedrijf en vredescentrum in de buurt van Bethlehem, de Tent of Nations.
Dit jaar heeft het Israëlisch leger zijn boomgaarden verwoest.
U kunt een bijeenkomst met hem in uw parochie of gemeente organiseren.  
Geef daarvoor uw belangstelling door aan Margriet Westers van Kerk in Actie, via: margriet.westers@icco-cooperation.org
Lees alle berichten over Daoud Nassar.

TENTOONSTELLING ROOM#4
Van 20 september tot 20 oktober was in de Domkerk in Utrecht de tentoonstelling 'Room#4' te zien, die foto’s toont over de behandeling van Palestijnse kinderen in Israëlische gevangen-schap. Een indringende tentoonstelling op een bijzondere plek. In die periode bezochten meer dan 25.000 mensen de Domkerk en zij hebben dus deze tentoonstelling geheel of gedeeltelijk gezien.  
Lees meer.

BLIJFT U OOK 'ALERT'? VOLG EN LINK ONZE SITE!
In de Nieuwsrubriek op onze website kunt al onze berichten van de afgelopen tijd teruglezen. Zorgt u ervoor dat onze site, www.kairospalestina.nl, ook via de uwe te vinden is? Er is een Twitter-account waarmee nieuwe berichten worden aangekondigd. Volg ons ook op Facebook!  

GEEFT U OOK PALESTIJNSE CHRISTENEN EEN STEM?  
Kairos Palestina Nederland krijgt geen subsidie. We moeten ons werk betalen uit onze eigen en uw portemonnee. Steun Kairos daarom alstublieft met een gift op bankrekeningnummer NL73TRIO 0198 449 763 t.n.v. Stg. Kairos Palestina.
Kairos Palestina Nederland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). 

VRAGEN? MEEDOEN?
Mocht u deze Nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, heeft u vragen of wilt u meedoen als vrijwilliger (we zoeken vertalers!) of heeft u andere  reacties, dan kunt u ons mailen: info@kairospalestina.nl

Fotoverantwoording
Foto boven: De kluis in een grot naast de Geboortegrot, waar de eerste Bijbelvertaler Hiëronymus van Stridon in 386 overleed. Foto: Gied ten Berge.
Foto midden: Kerstavond in Bethlehem (2006). Foto: Gied ten Berge.
Foto beneden: Tent of Nations. Foto: Tent of Nations.


Donaties

Draagt u het werk van de stichting Kairos Palestina een warm hart toe en wilt u ons ondersteunen?
Klik hier om te doneren.


iDeal


Algemeen Nut Beogende Instelling
Follow us on Twitter