Reis Bestemming

Kairospalestina

Alles wat u moet weten over Palestina

Bezienswaardigheden

De Palestijnse gebieden, ook Palestina genoemd, situeren zich in het Nabije Oosten. Hierover valt veel informatie te geven. Klik op onderstaande knop om de verschillende informatieve feiten en vele bezienswaardigheden te bekijken!

Meest Gestelde Vragen

Meest gestelde vragen en antwoorden.

De Palestijnse gebieden, ook Palestina genoemd, situeren zich in het Nabije Oosten. Het Nabije Oosten maakt deel uit van Azië. Palestina bestaat uit twee onsamenhangende zones aan weerszijden van Israël, namelijk op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook.

De Gazastrook wordt bewoond door Arabieren die zich pas in 1964 Palestijnen begonnen te noemen. De Gazastrook is het toneel van een humanitaire ramp die niets te maken heeft met natuurlijke oorzaken. Het is volledig door de mens veroorzaakt, een direct gevolg van het officiële Israëlische beleid. Israël kiest het nog altijd voor om het wrede, niet te rechtvaardigen beleid verder te zetten. Zo zijn bijna twee miljoen Palestijnen die in Gaza leven veroordeelt tot een leven in bijna onmenselijke omstandigheden. Maar laten we dit achter ons laten en enkel kijken naar als het mooie dat Palestina te bieden heeft.

De Dode Zee is het laagste punt op aarde op 430,5 meter onder zeeniveau. Het is een majestueus en mysterieus ogend meer. Met licht turquoise water en zoutkristallen die eruit steken samen met de goudbruine heuvels eromheen is het een echte aantrekkingspool. Het ligt in de vallei van de Jordaan, begrensd door Israël in het oosten en Jordanië in het westen. Het zeer zoute water en de mineraalrijke modder staan bekend om hun vele gezondheidsvoordelen. Er zijn veel toeristen en inwoners die er kuuroorden bezoeken. Ook op de stranden kun je terecht voor modderbaden en zoutbaden.

De Dode Zee staat bekend als een van de zoutste en diepste wateren ter wereld met een diepte van 304 meter. De reden voor dit hoge zoutgehalte? De Dode Zee is een eindpunt van een stroom van regen- en oppervlaktewater. Het wat water dat erin stroomt kan niet wegstromen, omdat het een ingesloten meer is. Daardoor staat het water stil en verdampt het door de hete en droge klimatologische omstandigheden. Het water verliest zijn H2O-gehalte al 65.000 jaar, waardoor de mineralen steeds meer geconcentreerd zijn en het zout steeds prominenter aanwezig is.

De vier ingangen die leiden naar de Klaagmuur zijn de Jaffapoort, de Nieuwe Poort, de Damascuspoort en de Zionpoort. De Zionpoort ligt het dichtst bij de Joodse wijk en de berg Sion. Degenen die de Armeense en christelijke wijk willen bezoeken, moeten de Jaffapoort binnengaan, maar de nieuwe poort aan Jaffa Street past het beste bij de bezoekers van de christelijke wijk. De Damascus-poort is de dichtstbijzijnde ingang naar de moslimwijk. In de oude stad moeten bezoekers navigeren door het doolhof van smalle straatjes en steegjes, vol met cadeauwinkels, koffiehuizen en restaurants. Bewegen in de oude stad kan een uitdaging zijn vanwege een slechte ontvangst voor de mobiele telefoon, dus een goede ouderwetse papieren kaart meenemen kan een goed idee zijn.