Taal
NL
EN
Tekstgrootte
-
+
Kairos Palestina

Brochure De muur is afgebroken

Op 27 oktober 2012 presenteerden Vrienden van Sabeel Nederland en Kairos Palestina Nederland op een mini-symposium de door hen gepubliceerde brochure De muur is afgebroken, auteur ds. Henri Veldhuis.

De papieren versie van "De muur is afgebroken" kunt u  bestellen via afgebrokenmuur@gmail.com à € 2,00 plus verzendkosten.

Liever digitaal? Ga dan naar de website van Henri Veldhuis. Daar is ook een foto-impressie van de middag te downloaden.

De brochure, geschreven door de predikant Henri Veldhuis, biedt een theologische herbezinning op het Israëlisch-Palestijns conflict, met als uitgangspunt dat - om met Paulus te spreken - ‘de muur is afgebroken’ (Ef. 2:14). Universele liefde en gerechtigheid worden in de brochure tot uitgangspunt genomen voor alle ethiek en politiek.

Mensenrechten en het internationaal recht dienen ook voor christenen en kerken het primaire normatieve kader  te zijn voor hun beoordeling van het maatschappelijke en politieke handelen, ook in het Israëlisch-Palestijnse conflict.

De brochure is bedoeld voor allen die zich willen verdiepen in theologische en politieke vragen rondom het Israëlisch-Palestijns conflict en is uitermate geschikt voor het op gang brengen van het gesprek hierover in kerken, politieke partijen en andere groepen. Lees  verder 


Op het mini-symposium bvij de presentatie van de brochure op 27 oktober 2012 waren ruim honderd mensen aanwezig, waaronder oud-premier Dries van Agt, Jaap Hamburger (secr. Een Ander Joods Geluid) en joods-christelijk pastor Ben Kok (Thora Yeshua-gemeentes) en oud CDA-fractievoorzitter Bert de Vries ('mij zijn pas na mijn periode in de actieve politiek de ogen open gegaan voor de onderdrukking van het Palestijnse volk').

Donaties

Draagt u het werk van de stichting Kairos Palestina een warm hart toe en wilt u ons ondersteunen?
Klik hier om te doneren.


iDeal


Algemeen Nut Beogende Instelling
Follow us on Twitter