Taal
NL
EN
Tekstgrootte
-
+
Kairos Palestina

Vierluik IKON serie over Palestina,
november 2011

De Andere Wereld (IKON radio) besteedde november 2011 in een vierluik aandacht aan Palestina. Verslaggever Sytske Jellema bezocht bedreigde Palestijnse dorpen.
Haar standplaats was Beit Sahour, een christelijke voorstad van Bethlehem op de rand van de Westelijke Jordaanoever. Zij bracht ook een bezoek aan Sikke Marinus in het Friese Nij Beets, die geraakt is door de Palestijnse zaak. Met dank aan de IKON kunt de boeiende en indringende uitzendingen via onderstaande links beluisteren en er meer over lezen.

Zondag  6 november  2011
Vierluik Palestina (1): olijvenplukcampagne

In oktober ging voor de tiende keer deze olijfboomcampagne van start. Vrijwilligers uit de hele wereld kwamen naar de Westelijke Jordaanoever om de Palestijnse boeren te helpen met de oogst van de olijven. Daarmee betuigden ze hun solidariteit met het Palestijnse lot en maakten ze gelijktijdig kennis met het dagelijks leven van een volk dat moet leven onder de Israëlische bezetting.

In dit eerste deel van een drieluik vanuit Palestina volgde verslaggever Sytske Jellema de olijfplukkers. Standplaats is Beit Sahour, een christelijke voorstand van Bethlehem op de rand van de Westelijke Jordaanoever.
Meer info / Beluister deze aflevering 1 op de  IKON site

Zondag  13 november  2011
Vierluik Palestina (2): Al Walaja

Op de rand van de Westelijke Jordaanoever ligt El Walaja. Om dit tweeduizend inwoners tellende dorp wordt aan drie kanten de muur gebouwd die Israël aanlegt om de Palestijnse gebieden af te scheiden van Israël.

Hoe gaan de inwoners van El Walaja met dit gegeven om? Wat kunnen ze doen? Verslaggeefster Sytske Jellema logeerde een aantal dagen bij de familie Al Atrash.
Meer info / Beluister deze aflevering 2 op de  IKON site

Zondag  20 november  2011
Vierluik Palestina (3): Friese solidariteit

In het derde deel van het vierluik over Palestina een portret van de Fries Sikke Marinus uit Nij Beets.

Marinus reisde in 2005 naar de Palestijnse zustergemeente Beit Sahour en was direct onder de indruk van de barre omstandigheden waarin de Palestijnen moeten leven en keerde er ettelijke keren naar terug.
Meer info / Beluister deze aflevering 3  op de  IKON site

Zondag  27 november  2011
Vierluik Palestina (4): Nederlandse jongeren

Vorige maand stapten achttien middelbare scholieren uit Culemborg in het vliegtuig naar Tel Aviv voor een studiereis naar Jeruzalem en vooral ook de Palestijnse gebieden: voor deze jongeren geen doorsnee ‘schoolreisje’.

Afgelopen donderdag keken alle betrokkenen op de reis terug tijdens een schoolavond.
Meer info / Beluister deze aflevering 4  op de  IKON site
Donaties

Draagt u het werk van de stichting Kairos Palestina een warm hart toe en wilt u ons ondersteunen?
Klik hier om te doneren.


iDeal


Algemeen Nut Beogende Instelling
Follow us on Twitter