Taal
NL
EN
Tekstgrootte
-
+
Kairos Palestina

Bezoek leden Parents' Circle aan Nederland van 18 tot 22 maart 2013

Op uitnodiging van de paters Assumptionisten in Boxtel komen twee leden van The Parents Circle van 18 tot 22 maart 2013 naar Nederland: Anat Marnin-Shaham (Isr.)en Mazen Faraj (Pal.). Zij zullen onder andere twee dagen in gesprek gaan met scholieren in de vorm van een soort collegetour. Zij zijn te gast bij Scholengemeenschap St. Ursula, Bergerweg 21, 6085 AS Horn, www.ursula.nl . Verder ontmoeten zij pers en politieke partijen om hun ideaal, vrede in Israël en Palestina, uit te dragen.

Publieke onderdelen van Programma Anat Marnin-Shaham en Mazen Faraj

Op dinsdagavond 19 maart om 19.30 uur, Nijmegen. Ontmoeting en gesprek met belangstellenden. Openbaar toegankelijk.
Adres: Parochiehuis Antonius van Paduakerk, Van Slichtenhorststraat 81 te Nijmegen
 
Op woensdagavond 20 maart om 20.00 uurBergeijk. Ontmoeting met mensen van Gemeenschap De Hooge Berkt en andere belangstellenden. Openbaar toegankelijk
Adres: Hooge Berkt 16, 5571 TH Bergeijk, Telefoon: +31 (0) 497 - 55 17 20
 
Op donderdagavond 21 maart om 19.30 uur, Boxtel. Ontmoeting en gesprek met als thema: "neutraal blijven kan niet meer, want wie zwijgt stemt toe". Openbaar toegankelijk.
Adres: Ridderzaal Kasteel Stapelen, Stapelen 1. 5281 EH Boxtel. telefoon: 06-22547907

Parents' Circle

Parents’ Circle is een organisatie van Israëlische en Palestijnse families, die door aanslagen en militaire acties een kind, een ouder of verwanten hebben verloren.  Parents’ Circle is in 1995 opgericht door rabbijn Itzhak Frankental. Zijn zoon Arik werd in 1994 door Hamas gekidnapt en geëxecuteerd.Lees het verhaal van Anat MarminOnder het moto ‘het zal niet stoppen, tot we praten’ laten ouders en familieleden van slachtoffers van het wederzijds geweld zien dat verzoening mogelijk is.
 


Volgens Parents’ Circle is luisteren naar de pijn van de ander de enige weg om de vicieuze cirkel van geweld tussen Israëli's en Palestijnen te doorbreken. Deze pijn kan worden omgezet in kracht: een kracht die niet vernietigt maar een onweerstaanbare kracht, die oproept tot hoop en vrede.
De organisatie telt meer dan 600 leden: Israëlische en Palestijnse.  Israëli's en Palestijnen van Parents’ Circle gaan samen naar scholen, geven conferenties, maken films en brochures en organiseren allerlei andere acties om het klimaat van wederzijdse angst, woede en haat te doorbreken.

Het Steuncomité Israëlische Vredes- en Mensenrechtenorganisaties (SIVMO) ondersteunt het werk van Parents' Circle, zie www.Sivmo.nl


Donaties

Draagt u het werk van de stichting Kairos Palestina een warm hart toe en wilt u ons ondersteunen?
Klik hier om te doneren.


iDeal


Algemeen Nut Beogende Instelling
Follow us on Twitter